Elastisch Tapen

Elastisch tapen is een relatief nieuwe manier van tapen. Deze manier van tapen is gebaseerd op de technieken uit de fysiotherapie, kinesiologie en osteopathie. Elastisch tapen versnelt het genezingsproces, geeft vermindering van pijn en is onmisbaar bij een therapeutische behandeling. Deze methode wordt inmiddels wereldwijd toegepast door fysiotherapeuten, (sport)artsen, sport- en massage therapeuten.

De elastische tape heeft een andere werking dan de "standaard" sportmassage tape. Door het gebruik van de elastische tape is uw client weer sneller in beweging door een versnelling in het herstelproces. Door de specifieke samenstelling heeft de tape een aantal unieke eigenschappen. Het is een speciaal soort textiel, geweven als de huid.

De tape blijft gemiddeld 3 tot 4 dagen zitten, douchen en zwemmen is mogelijk. Daarnaast is de tape makkelijk te verwijderen van de huid en laat geen lijm op het lichaam achter. Deze taping technieken zijn toe te passen bij pijnklachten, maar ook te gebruiken bij houding correctie.
 

Wanneer gebruik je Elastische tape?

Pijnklachten gewrichten
Hooikoorts klachten
Houding correcties
Litteken behandeling
Rugpijn
Hoofdpijn
RSI klachten / tenniselleboog
Bindweefsel klachten
Verminderen van ontstekingen en blauwe plekken
Ondersteunen van gewrichten
Vochtophopingen