Uitleg behandeling

 
Een behandeling met APS is een prettige, niet pijnlijke behandeling. U ervaart hooguit een aangename tinteling. In de praktijk zal onder dit niveau behandeld worden en zult u niets voelen van de behandeling.

Kleefelektroden
Het APS signaal zal, middels speciale kleefelektroden op bepaalde plaatsen op het lichaam, overgebracht worden zodat het signaal door de getraumatiseerde plek gevoerd wordt. Zo wordt er lokaal extra aandacht gevestigd op herstel.
 
PALS-elektroden

Behandelingsduur
Een behandeling kan bestaan uit verschillende behandelpatronen en per dag duurt een behandeling maximaal 32 minuten. De maximale tijdsduur van behandeling heeft te maken met het vrijmaken van afvalstoffen. APS maakt op de behandelde plaats afvalstoffen vrij en deze zullen afgevoerd moeten worden.
 
De behandeling kan op 3 manieren plaatsvinden:

1. De plakmethode
Deze behandeling bestaat uit het plakken van4 elektrodes op het lichaam. Het is raadzaam om standaard de rug te behandelen om het centrale zenuwstelsel te activeren. Verder kan men een energiebehandeling krijgen en/of bepaalde pijnplaatsen kunnen behandeld worden.

2. De waterbehandeling
Bij bijvoorbeeld reuma is het onmogelijk om iedere zwelling en ontsteking in de gewrichtjes van handen en voeten apart te behandelen. Tijdens de waterbehandeling worden er 2 sponselektroden in een bak met lauwwarm water met zout gelegd. Dit bevordert de geleiding. De andere 2 elektroden blijven droog en worden op de beide armen of benen geplakt. De handen of voeten moeten tijdens de behandeling goed onder water blijven. In het water bouwt zich een lading op. Het is een prettige behandeling, die de bloedcirculatie bevordert. Vandaar dat deze methode bij uitstek effectief is bij mensen met posttraumatische dystrofie.

3. Behandeling met applicator
Als de pijnplek niet helemaal goed valt aan te wijzen door de patiënt (hier ergens in de schouder), is het verstandig om met de applicator te behandelen. Rond de pijnplek wordt contactgel aangebracht en met een applicator wordt de pijnplek omcirkeld. Al naar gelang de grootte van het gebied worden er 1 of 2 elektroden geplakt.
 
aps applicator
 
Het is niet verstandig om na een paar behandelingen ineens te stoppen. Ook al verergeren soms de klachten in het begin van de therapie, doorgaan is juist dan wenselijk. Verergering is meestal een teken dat de therapie aanslaat!
 
 
Hoe kan men zelf de therapie ondersteunen?
· Behandeling met APS maakt veel afvalstoffen vrij. Gedurende de eerste twee behandelingen kan de urine en ontlasting donker van kleur worden en sterk gaan ruiken. Ook kan men wat hoofdpijn krijgen. Om de afvalstoffen goed te laten afvoeren via de nieren is het noodzakelijk veel te drinken. Geadviseerd wordt minimaal2 liter (mineraal)water of kruidenthee per dag te drinken. Het gebruik van alcohol wordt sterk ontraden, daar het de werking van APS teniet doet.
· Als de klachten verbeteren is men geneigd weer van alles te gaan doen.
Het is raadzaam, zeker tijdens de behandeling met APS, niet al te veel activiteiten te ontplooien. Het lichaam moet zich al aanpassen aan de veranderingen en door overbelasting zouden de klachten weer kunnen verergeren.

Wat merkt u er van als de behandeling aanslaat?

Om te beoordelen of APS u daadwerkelijk kan helpen, kunt u letten op de volgende signalen van uw lichaam tijdens de eerste behandelingen:
 

·Meer plassen of sterker ruikende urine of ontlasting

·Minder pijn

·Beter inslapen en of doorslapen

·Meer energie en fitter gevoel

·Verbetering van de stoelgang of verandering van het ritme van de stoelgang

·Minder prikkelbaar

·Meer innerlijke rust

·Vrolijker stemming

·Positievere kijk op dingen

·Als U bewust of onbewust meer doet of onderneemt dan voorheen.

·Minder vocht in gewricht of rest van lichaam

·Wondjes of huidaandoeningen die sneller genezen

·Betere eetlust

·Minder behoefte aan alcohol

·Soms heeft u het zelf nog niet in de gaten maar maken anderen u erop attent dat er iets aan het veranderen is.
 
Vertrouwelijkheid

Alles wat besproken wordt tijdens de sessies is privé, als APS-therapeut zijn wij gebonden aan een geheimhoudingsplicht. Daarnaast hechten wijzelf grote waarde aan de privacy van onze cliënten.