Wat is APS-Therapie?

APS is uniek doordat het de lichaamseigen actie potentialen nabootst. Daaraan ontleent APS dan ook zijn naam, Action Potential Simulation oftewel simulatie van de actiepotentiaal.

APS therapie is een nieuwe en unieke vorm van Microcurrent Elektro Therapie (MET) die hele goede resultaten kan bewerkstelligen op het gebied van chronische en acute pijn bestrijding. Het unieke t.o.v. andere vormen van elektrotherapie zoals b.v. diadynamische stroom, interferentie of TENS, is dat APS het enige apparaat is dat een natuurlijke actie potentiaal kan opwekken.
 
 
De actiepotentiaal is van groot belang voor het levende organisme. Dit geeft ook al aan dat niet alleen mensen geholpen kunnen worden met APS.
 
Een actiepotentiaal is een elektrische ontlading van de lichaamscel. Deze ontladingsreactie geleid zich voort langs de zenuw. Het is dus een seintje waarmee het lichaam boodschappen doorgeeft aan het centrale zenuwstelsel of daaruit ontvangt.
Omdat dit seintje zo exact wordt nagebootst, reageert het lichaam met het vrijkomen van pijnstillende en ontstekingsremmende stoffen en een forse verhoging van de productie van Adenosine Tri-Phosfaat (ATP), waardoor de doorbloeding wordt verbeterd en het herstel van weefsels in het aangedane gebied wordt bevorderd.
Bij veel chronische ziektes en ook bij auto-immuum ziektes zoals: Reuma, Fibromyalgie, ME en CVS blijkt er een tekort te bestaan aan ATP in en rond de lichaamscellen.
 
Twee voorname redenen zijn bijvoorbeeld een klacht in het lichaam of het ouder worden. Het is aangetoond dat mensen met een leeftijd boven de 40 een aanzienlijk verzwakt actiepotentiaal signaal hebben.
 
Veel mensen zullen ook herkennen dat ze op jongere leeftijd veel gemakkelijker over klachten en blessures heen stapten.
 
Door de toepassing van APS Therapie wordt dan alsnog gebruik gemaakt van het actiepotentiaal signaal.
 
APS therapie is volkomen veilig en is goedgekeurd door de Inspectie voor de Gezondheidszorg.
 
Aangetoonde effecten:
  • Verlichting van pijn
  • Vermindering van ontstekingen
  • Bevorderen van energie
  • Beter slapen
  • Toename beweeglijkheid
  • Toename plaatselijke doorbloeding
  • Versnelde wondgenezing
  • Verbetering van stemming
  • Versterking van immuunsysteem